Dit lexicon bevat een korte uitleg van trefwoorden die we in onze trajecten vaak gebruiken. Wij blijven deze lijst aanvullen, dus als je enkele trefwoorden mist, aarzel niet om ons even te contacteren. 

De meeste begrippen uit dit register komen uit het boek Rond Leiderschap. Wij danken de uitgeverij voor haar toestemming. Dit boek kan je rechtstreeks bestellen bij uitgeverij Academia Press (https://www.academiapress.be/nl/producten/leidinggeven-coachen/rond-leiderschap)

A B C D E F G H I L M O P R S T V W Z

Wantrouwend leiderschap

De persoon die zich van deze stijl bedient grijpt te laat in bij conflicten in de groep of operationele problemen en zijn vaak wantrouwend ten aanzien van de motieven van medewerkers. De leider die deze stijl hanteert aarzelt en is onduidelijkelijk over wat hij/zij wil en de te volgen richting.
 

Bij deze stijl horen volgende kernbegrippen:

  • onduidelijke standpunten, achtergehouden informatie en verborgen bedoelingen
  • anderen snel en negatief beoordelend
  • besluiteloos en angstig
  • belangrijke informatie achterhouden

Workshop

Een workshop is een activiteit waarbij de deelnemers in groep kennis, ervaringen en ideeën uitwisselen en verwerken over een specifiek thema. Een goed georganiseerde workshop maakt maximaal gebruik van de kennis en ervaring van alle teamleden.

Bron tekst: Rond Leiderschap