Dit lexicon bevat een korte uitleg van trefwoorden die we in onze trajecten vaak gebruiken. Wij blijven deze lijst aanvullen, dus als je enkele trefwoorden mist, aarzel niet om ons even te contacteren. 

De meeste begrippen uit dit register komen uit het boek Rond Leiderschap. Wij danken de uitgeverij voor haar toestemming. Dit boek kan je rechtstreeks bestellen bij uitgeverij Academia Press (https://www.academiapress.be/nl/producten/leidinggeven-coachen/rond-leiderschap)

A B C D E F G H I L M O P R S T V W Z

Teruggetrokken leiderschap

Deze stijl wordt sterk gekenmerkt door persoonlijke en professionele afwezigheid en besluiteloosheid. Medewerkers gaan al gauw denken dat de leidinggevende geen ambitie heeft en een gebrek aan interesse. Deze stijl leidt tot demotivatie en medewerkers die zich wat verloren voelen.
 

Bij deze stijl horen volgende kernbegrippen:

  • spanningen en problemen te lang laten aanslepen
  • medewerkers aan hun lot overlaten, niet beschikbaar zijn
  • uitdagingen uit de weg gaan
  • te weinig tijd en leiding geven aan zijn/haar medewerkers

Toegeeflijk leiderschap

Leidinggevenden die deze stijl hanteren zijn erg flexibel met normen en regels en in de interactie met hun medewerkers en leiden de medewerkers niet. We kleurden deze stijl oranje, omdat deze stijl problemen oplevert wanneer hij te vaak wordt ingezet.

Typische kernbegrippen voor deze stijl zijn:

    • (te) grote soepelheid en toegeeflijkheid
    • zware fouten niet bespreken

Transactioneel leiderschap

Leiderschap waarbij de zakelijke of materiële transacties tussen leiders en volgers centraal staan. Ook wel de instrumentele benadering genoemd. Leiders verwachten goede prestaties in ruil voor steun en advies.

Bron tekst: Rond Leiderschap