Dit lexicon bevat een korte uitleg van trefwoorden die we in onze trajecten vaak gebruiken. Wij blijven deze lijst aanvullen, dus als je enkele trefwoorden mist, aarzel niet om ons even te contacteren. 

De meeste begrippen uit dit register komen uit het boek Rond Leiderschap. Wij danken de uitgeverij voor haar toestemming. Dit boek kan je rechtstreeks bestellen bij uitgeverij Academia Press (https://www.academiapress.be/nl/producten/leidinggeven-coachen/rond-leiderschap)

A B C D E F G H I L M O P R S T V W Z

Ik-boodschap

Een vorm van feedback om corrigerende commentaar op gedrag. te geven, die de kans op verstoring van de relatie sterk beperkt (niet geheel vermijdt). Gebaseerd op het werk van Dr. Thomas Gordon. Een belangrijke component is het praten over het eigen gevoel (emotie). Niet "ik vind dat ..." wat een beoordelende commentaar is en vaak foutief wordt voorgesteld als een ik-boodschap. 

Inspirerend leiderschap

Dit is de meest ‘dominante’ van de charismatische stijlen. De leider die deze stijl hanteert, inspireert en stimuleert anderen door zijn zelfverzekerde interactiestijl, moed en duidelijke boodschappen. Vaak wordt naar deze houding in de literatuur verwezen als “managerial courage”.

Typische kernbegrippen zijn:

  • duidelijk communiceren over de visie
  • als de situatie het vereist duidelijke instructies geven
  • zelfverzekerd optreden, en waar nodig tegen de stroom durven ingaan
  • beslist optreden wanneer prestaties of organisatieproblemen opduiken
  • duidelijk mensen en gesprekken leiden

Interpersoonlijk circumplex

De officiële naam voor een cirkelvormige voorstelling van het menselijke interpersoonlijke gedrag (= gedragsuitwisselingen of interacties tussen twee of meerdere personen). De cirkelvorm moet aan strikte wetenschappelijke criteria beantwoorden (zie hiervoor: circumplex). Het is een universeel wetenschappelijk model wat betekent dat de onderzoeksresultaten konden gerepliceerd worden in diverse culturen.

Bron tekst: Rond Leiderschap

Intrinsieke doelstellingen

Doelstellingen waarbij intrinsieke motivatie wordt nagestreefd (plezier). Dit kunnen doelstellingen zijn zoals prosociale doelen (in het belang van de groep of gemeenschap), doelstellingen die verbondenheid met anderen benadrukken of met persoonlijke groei te maken hebben (competentie).

Bron tekst: Rond Leiderschap

Intrinsieke motivatie

Motivatie als gevolg van het plezier aan de activiteit zelf.

Bron tekst: Rond Leiderschap