Patrick is sinds 1996 actief als Consultant – Trainer – Coach. Hij deed 15 jaar fieldervaring op in verkoop, promotion planning, verkoopleiding, marketingcommunicatie, commerciële directie, personeelsbeheer en was eveneens bestuurslid en lobbyist van diverse Belgische en Europese beroepsverenigingen in de autosector. Hij bouwde zijn ervaring op bij grote Belgische banken (Cera en Dexia), bij een Amerikaanse multinational (Procter & Gamble) én ook in KMO’s in de autosector (Marina Invest en Auto’s Cardoen).

Sinds hij verbonden is aan PerCo adviseert hij HR professionals en begeleidt hij groepen en individuen op vlak van leiderschap, coaching en faciliteren van participatieve besluitvormingsprocessen in groep. Daarnaast begeleidt hij ook CEO’s, dircom-leden, managers en ‘high potentials’ via opleiding en persoonlijke coaching.
Hij is ondertussen erg bekend voor zijn open trainingsprogramma’s “Masterclass Cognitive-Behavioral Coaching” en “Masterclass Group Facilitation” waarover je meer info vindt op onze website.
Patrick is (mede)auteur van diverse (wetenschappelijke) artikels en haalt regelmatig de pers met opiniestukken of interviews. Hij publiceerde ook meerdere boeken (zie CV voor meer info) waarvan reeds één handboek is uitgegeven in drie talen (N/Fr/Eng): Rond leiderschap. De brug tussen wetenschap en praktijk. Diverse hogescholen gebruiken het intussen als standaardwerk. Zijn laatste handboek (2019) werd internationaal uitgegeven in het Engels: A Skeptic’s HR Dictionary. The good, the bad, and the partially true. Hij is al jarenlang actief in binnen- en buitenland als skepticus en vurig pleitbezorger voor meer ‘evidence based’ werken in het algemeen en HR in het bijzonder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taal
Engels
Frans
Nederlands