Thema
Aanbod Covid-19 context
Leiderschap
Veiligheid
Doelgroepen
Top leidinggevende
Ervaren leidinggevende
Potentiële/beginnende leidinggevende
Experten/Projectleiders
Duurtijd
0,5 dag
Deelnemers
6-20
Prijs per opleidingsdag
2218,26 euro

Beschrijving: Deze workshop kan online gegeven worden via Teams of klassikaal georganiseerd worden mits we de nodige veiligheidsmaatregelen kunnen toepassen (social distance, mondmaskers,...etc).

Nu organisaties (weer) opstarten is het van het grootste belang dat iedereen met betrekking tot de COVID-19 richtlijnen één gemeenschappelijke taal spreekt en één en dezelfde aanpak hanteert. Enkel op die manier kunnen we een aantal hardnekkige misverstanden uit de weg helpen en samen zorgen voor een cultuur van psychologische veiligheid waarin alerte medewerkers elkaar ook durven aanspreken op onveilig gedrag. Vanuit wetenschappelijk onderzoek en onze jarenlange ervaring bij andere veiligheidsthema's weten we dat een duale aanpak werkt:

  1. Verhoog het bewustzijn ten aanzien van de COVID-19 maatregelen en de bereidheid om hieraan gevolg te geven door mensen intensief te betrekken daar waar dat kan. Op die manier verander je hun denken en attitude tegenover de maatregelen. Dit is een toepassing van de participatieve stijl.
  2. Onveilig gedrag en overtreding van de richtlijnen op het moment zelf pak je aan door mensen zeer duidelijk en direct aan te spreken. Dit is een toepassing van de inspirerende (corrigerende feedback) en de directieve stijl (geen inspraak).

De workshop heeft als doel leidinggevenden "just-in-time" en zeer praktisch te ondersteunen in de naleving van de COVID-19 richtlijnen en maatregelen. Herkenbare inzichten en praktische tips geven hen het nodige zelfvertrouwen om direct na de sessie aan de slag te kunnen met hun team en mensen aan te spreken als dat nodig is. We laten deelnemers inzien wat het betekent om eigenaarschap te tonen omtrent dit belangrijke thema en wat de risico’s zijn van het afschuiven van verantwoordelijkheid naar andere niveaus in de organisatie. 

Doelgroep: Leidinggevenden die inzake COVID-19 

  • de veiligheid van alle medewerkers als hoogste prioriteit zien;
  • geconfronteerd worden met een nieuwe realiteit en zoekende zijn hoe ze hier in de praktijk best mee omgaan;
  • praktische tips en adviezen nodig hebben die ze direct kunnen toepassen in de praktijk. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Geef hier je contactgegevens in en je ontvangt snel en vrijblijvend een offerte voor dit traject.

offerte aanvragen