Lysanne Beekhof PerCo

“Mijn dag is geslaagd als ik weet dat ik minstens één persoon echt heb geholpen.” 

Lysanne Beekhof heeft een bachelor International Business & Languages en een master Corporate and Organisational Communication op zak. Ze koesterde altijd al een sterke interesse in gedragswetenschappen en hoe mensen (samen)werken. Vooraleer ze de PerCo-rangen vervoegde om mee de Nederlandse poot van de organisatie op te zetten, werkte ze 8 jaar als change- en communicatieadviseur.

Gaandeweg bouwde ze een ruime expertise op in het ondersteunen van veranderingen binnen organisaties, o.a. op het gebied van strategie, bedrijfscultuur, processen, digitalisering en structuur. Waar ze voorheen vooral op organisatieniveau werkte, verdiept Lysanne zich bij PerCo ook in het meten en sturen van gedrag bij teams, leiders en professional.

 

Seriously crazy

Lysanne verrijkt PerCo met haar oprechte betrokkenheid, creativiteit en haar vermogen om het grote plaatje en een helder doel te vertalen naar praktische, concrete stappen. “Door in het verleden met heel uiteenlopende klanten te werken, kan ik me snel inleven in organisaties van diverse grootte en in verschillende sectoren. Ik wil niet alleen de vraag begrijpen maar ook de context waarbinnen we aan de vraag werken. Wat speelt er nog meer in de organisatie (en daarbuiten) dat van invloed is? Als dat duidelijk is, begint het allerleukste: het samenbrengen van de behoeften van mensen en doelen van de organisatie in een onderbouwde én pragmatische aanpak. Vervolgens kunnen we die doelen samen realiseren. Dankzij de wetenschappelijke benadering en kennis van PerCo kan ik op organisatieniveau veranderprocessen effectief ondersteunen. Daarnaast bieden we professionals en leiders handvaten voor hun rol in die processen en voor hun persoonlijke ontwikkeling. Mijn dag is geslaagd als ik weet dat ik minstens één persoon echt heb geholpen.”   

About science

Als student communicatiewetenschappen specialiseerde Lysanne zich in gedragswetenschappen, een vakgebied dat haar sindsdien niet meer losliet. Deze wereld van consequent blijven bevragen en onderzoeken bleek al snel de perfecte voedingsbodem voor haar eigen leergierigheid en voldoet aan haar behoefte om zich te blijven ontwikkelen. “Wetenschap gaat over zo goed en zo grondig mogelijk willen weten en begrijpen. Ook wanneer we de antwoorden al denken te hebben, blijft wetenschap twijfelen, vragen en onderzoeken. Het is nooit klaar.”

Door de jaren heen ontdekte Lysanne dat het maken van de vertaalslag naar de praktijk en het doorgeven van die kennis, voor haar de echte kers op de taart is. “Ik geloof dat we als consulenten van PerCo echt het verschil maken door onze wetenschappelijke visie en aanpak, omdat wat we doen wat bewezen werkt en integer is.”

 

Uitsmijters

Waar haal je inspiratie?

“Afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik de meeste inspiratie vind bij de mensen met wie ik samenwerk, waaronder mijn zus en collega Anne-Linn. Het is doordat ik met haar al jarenlang gesprekken voerde aan de keukentafel over de aanpak van PerCo, dat ik me tot het bedrijf aangetrokken voelde. Natuurlijk vind ik ook inspiratie in een goed boek of juist iets heel anders zoals muziek, maar de beste insipratie komt toch vaak op onverwachte momenten in gesprekken met anderen.”   

Waar besteed je buiten het werk de meeste tijd aan?

“Heel gewone dingen zoals zwemmen, fitness, borrelen, uit eten en naar festivals gaan met vrienden, lezen, en koken voor familie en vrienden. En soms gewoon even helemaal niets doen. Ik woon alleen en hoewel ik heel sociaal ben, vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld na een weekendje Lowlands weer een paar dagen op mezelf te zijn.”

Wat wou je als kind worden?

“Dierenarts. En later kapper.”

Wie is je idool?

“Een trouwe fan van iets of iemand ben ik niet. Maar ik laat me graag door allerlei experts, kunstenaars en musici inspireren, afhankelijk van mijn gemoed en interesse op dat moment.”  

Heb je een specifiek ritueel?

“Niet echt, maar ik heb wel praktische gewoonten, zoals ’s ochtends thee of water drinken met twee grote glazen tegelijkertijd, omdat ik anders te weinig drink.”

Wat is er bijzonder of grappig aan jou?  

“Mijn handen praten graag met me mee. Hoe enthousiaster ik word, hoe meer mijn handen meedoen. Maar het vreemdste vinden mijn collega’s het feit ik absoluut niet van bananen hou, en dat is eigenlijk nog een understatement. Dat gaat zo ver dat ik mensen vraag om hun bananenschil niet in de prullenbak naast mijn bureau te gooien.”

Hoe ervaar jij werken bij PerCo?

“Je kan hier niet werken als je niet helemaal doordrongen bent van de aanpak en filosofie van PerCo. Dat is zeker één van de dingen die ons als team verbindt. Het is een warm nest van slimme, capabele mensen die openstaan voor deze praatgrage Nederlander!”

Taal
Nederlands