In zijn column in De Tijd verwoorde Prof. Frederik Anseel het treffend: “Een opvallend patroon in de coronacrisis is dat als de hel werkelijk losbarst, iedereen zich tot wetenschappers wendt voor gefundeerde antwoorden.”
 
De comeback van de experts. Experts die op basis van wetenschappelijke kennis, jarenlange ervaring, degelijke data-verzameling en data-analyse adviezen formuleren. Soms zijn hun adviezen van de eerste keer helder en duidelijk. Soms spreken de experts elkaar tegen om dan verder bouwend op elkaars inzichten tot nieuwe inzichten te komen. Zo werkt wetenschap, zo werkt expertise.
 
De stroom aan nieuws, informatie en desinformatie is enorm. Voor zover je ze nog niet kende bevelen we de volgende bronnen aan, tenzij je natuurlijk de Russische 1 april grap over de verspreiding via groepsseks een aantrekkelijker verhaal vindt:

En indien je thuis intussen gek aan het worden bent en meer wil weten over de psychologische impact van quarantaine:

Ons vertrouwen in en onze passie voor wetenschap blijft alvast overeind. Eén van onze favoriete wetenschappers maakt in deze “coronatalks” een glasheldere analyse: