Heel wat organisaties gebruiken hoogtechnologische procedures. In de chemische industrie en de metallurgie doen uiterst nauwkeurige samenstellingen ertoe. We willen allemaal rijden met auto’s en vliegen met toestellen die enorm veilig zijn! Zo verwachten we ook dat artsen zich baseren op de huidige stand van de wetenschap enz. We vinden dit allemaal niet meer dan normaal.
Mogen we dan niet hetzelfde verwachten van HR?
Zijn de sociale wetenschappen complexer? Of zijn ze onderhevig aan ‘Platonic Idealism’ en ‘Romanticism’?
Is de informatie moeilijker te vinden?
Dat mogen geen excuses zijn om de goede wetenschap die voorhanden is niet serieus te nemen! Het is ook een publiek geheim dat HR in vele organisatie bovendien al langer met een imagoprobleem kampt.
HR kan alleen maar winnen bij professionalisering en dus… Evidence-Based werken. Wij nemen u mee op een tocht om theorieën, modellen en tests te evalueren op hun deugdelijkheid. Hij stelt twee richtsnoeren voor en laat deze los op heel wat populaire en minder populaire modellen. Het resultaat is dat er heel wat op de schroothoop van de pure pseudowetenschap verzeilen. Niet voor gevoelige zielen: verwacht u aan heel wat heilige huisjes die zullen worden omvergeworpen en feiten die het u wat ongemakkelijk kunnen maken. Gelukkig laat Patrick ook de deugdelijke alternatieven zien, waarvan u er ongetwijfeld ook velen zal kennen. De winst van Evidence-Based werken is echter ook evident en wordt tevens toegelicht.
Dit is een uitgebreide versie van de TEDx presentatie die Patrick gaf in maart 2016.