PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Wij zijn ons brein: van baarmoeder tot Alzheimer – Dick Swaab

Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen lezen we vaak. Wanneer we vinden dat een boek echt de moeite waard is, willen we dat ook graag met jullie delen. Patrick Vermeren las onlangs het boek van Dick Swaab Wij zijn ons brein: van baarmoeder tot Alzheimer.
Wat hij ervan vond, lees je hieronder. Een echte aanrader dat een plaatsje verdient in jouw boekenkast!

Hersenonderzoeker, hoogleraar neurobiologie en arts Dick Swaab heeft een boek geschreven. Als u nu denkt dat dit niets voor u is, dan heeft u het grondig mis. Swaab schrijft in “Wij zijn ons brein – van baarmoeder tot alzheimer” zo helder en bevattelijk dat dit boek voor letterlijk iedereen een must is. Van de thema’s die ik ken doordat ik ze bestudeerde kon ik hem alvast op geen enkele fout betrappen (enkel met zijn bewerking dat sporten geen positieve effecten op de levensduur heeft. gaat hij volgens vele artsen te kort door de bocht) en ik ben een uiterst kritisch lezer geworden. Swaab neemt je in 21 korte stukjes mee in een tocht doorheen ons meest wonderlijke orgaan, het brein. Hoe ons brein en onze persoonlijkheid zich vormen tijdens ons verblijf in de baarmoeder, hoe pubertijd in elkaar zit, wat de functie van hormonen is, wat verslavingen met je doen, wat de oorzaak van tal van hersenziekten is, hoe ons moreel besef evolueerde en werkt enz. Allemaal stuk voor stuk zeer boeiend. Ook wie als professional in Human Resources bezig is raden wij aan dit boek te lezen omdat in deze wereld nogal wat broodje-aap verhalen over hersenen de ronde doen.

Wil je ook dit boek bestellen?
Dick Swaab, Wij zijn ons brein: van baarmoeder tot Alzheimer. Uitgeverij Contact, ISBN 9789025435226

Vertel ons jouw mening via ons blog!

gepost op 27-03-2012

Reageer

Verplicht

Verplicht (wordt niet getoond)

Optioneel

Verstuur

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek