PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Wanneer kiezen voor een coaching en wanneer voor een training?

Coaching en training zijn allebei interventies. Daarbij is het van belang te weten wat de aanleiding is voor de interventie en wat je er mee wil bereiken. Het is dan ook goed om het onderscheid te kennen tussen training en coaching.

Een training is in principe een interventie die in groep gebeurt, vaak met als doel kennis over te dragen (gedeelte opleiding) en vaardigheden in te oefenen (gedeelte training).
Coaching daarentegen gebeurt vaak individueel omdat de problematiek verder gaat dan alleen maar het ontbreken van kennis en vaardigheden, alhoewel dit natuurlijk wel een onderdeel van de coaching kan zijn. We hebben het dan bijvoorbeeld over de emoties zoals angst of boosheid, zaken die vaak meer te maken hebben met de dispositionele aspecten (biologie) van ons gedrag dan wel de situationele aspecten (omgeving, sterke situaties die ‘iedereen hetzelfde gedrag opleggen’…).

Wanneer je voor wat kiest, hangt dus vooral af van wat de aanleiding is van de vraag of wat de oorzaak is van het probleem. Als je vaststelt dat iemand een bepaald gedrag niet stelt, enkel omwille van het ontbreken van de juiste kennis of vaardigheden, opteer dan voor een (open) training. Is er meer aan de hand (motivatie, angst, boosheid, …) kies dan voor een individuele coaching.

Heb je meer vragen waar je graag een antwoord op wil? Op onze website worden enkele vragen rond allerlei thema’s toegelicht. In de rubriek ‘Vraag en antwoord’ vind je misschien jouw vraag terug?

gepost op 27-03-2012

Reageer

Verplicht

Verplicht (wordt niet getoond)

Optioneel

Verstuur

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek