PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Vrouwen aan de top: quota of niet?

Patrick Vermeren pleitte in zijn boek “Anders Leiden” voor het invoeren van quota, omdat dit in de Scandinavische landen heeft geleid tot een evenwichtiger verdeling in directiecomités en raden van bestuur.

De media vergeten vaak dat het niet gaat om het opheffen van discriminatie in om het even welke functie; daar is er al veel meer gelijkheid (alhoewel er loonverschillen in het nadeel van vrouwen blijven bestaan). Het gaat alleen om topposities, en het is heus niet zo dat daar onvoldoende vrouwelijke en competente kandidaten voor zouden zijn. Het gaat vaak om “old boys” netwerken. Daar waar hoge vergoedingen te rapen vallen, daar strijden mannen voor de macht en de erbij horende status, net zoals in het dierenrijk… Dit evolutionair perspectief wordt toegelicht in onze rubriek “opleidingen” bij “leiderschap”. U kan ook klikken op de slide met de symbolen van het vrouwelijk geslacht op onze homepagina.

Wij pleiten ervoor om de “context” te wijzigen: minder op interne competitie gericht, maar meer op interne samenwerking. Minder militaire taal, en minder hoge vergoedingen die niet te verantwoorden vallen, en die de leider alleen maar “buiten de groep” plaatst. Leest u dus vooral onze visie hierover!

gepost op 16-03-2011

Reageer

Verplicht

Verplicht (wordt niet getoond)

Optioneel

Verstuur

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek