PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

ZDT of ZelfDeterminatieTheorie

Een empirisch bewezen theorie van Ryan & Deci die de menselijke behoeften en motieven in kaart brengt die de basis vormen van de menselijke motivatie. Concepten zoals autonome en gecontroleerde motivatie worden hierin uitgewerkt en verfijnd. Over deze theorie verschenen diverse ondersteunende onderzoeksartikelen in toptijdschriften zoals the Journal of Applied Psychology. Er bevonden zich op 1/7/2009 996 artikelen in de database van American Psychological Association. Het is een universeel wetenschappelijk model wat betekent dat de onderzoeksresultaten konden gerepliceerd worden in diverse culturen. Er werd onderzoek verricht in het onderwijs, de kunst, bij ouderlingen, de sportwereld en het bedrijfsleven.

Bron tekst: Rond Leiderschap
Meer informatie via de website van de Universiteit Gent, vakgroep psychologie (prof. Vansteenkiste).

Terug naar trefwoorden index

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek