PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

After-Event Reviews (AERs)

Een andere methode dat kan bijdragen tot leiderschapsontwikkeling is het gebruik van “After-Event Reviews (AERs). Dit is een methode dat gebruikt maakt van gestructureerde vragen om systematisch te reflecteren over en het analyseren van iemands persoonlijk leiderschapsgedrag en diens bijdrage tot prestatie resultaten (Ellis & Davidi, 2005). Een recente studie constateerde dat individuen die gekenmerkt worden door een hoge mate van consciëntieusheid, openheid en neuroticisme (drie van de “Big Five”-persoonlijkheidstrekken) hier het grootste voordeel uit halen (DeRue et al., 2012). Een typisch protocol omvat meerdere fasen en open vragen:

  • Vragen om de situatie te  beschrijven
  • Vragen om de impact op de leider te bevragen (om bewustzijn te creëren)
  • Vragen om de beleving te analyseren (wat was de aanpak, de uitkomst, wat zijn alternatieve verklaringen, wat als…?)
  • Vragen over welke lessen kunnen getrokken worden (van deze ervaring, van observaties of anderen die een verschillende aanpak hadden, enz.)
  • Welke (SPORT) acties gaat de leider opnemen.

Terug naar trefwoorden index

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek