PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Info Contact

MeetPerCo Team & cultuurontwikkeling

Schermafbeelding 2019-11-28 om 14.10.56
Context

MeetPerco is een reeks gratis sessies waarin wij kennis delen met onze klanten en contacten over pertinente thema’s op het vlak van hr en development. Tijdens de volgende sessie op 30
januari 2020 spreken we over teamdynamiek en cultuurontwikkeling.
We introduceren twee nieuwe wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten om beide zaken te meten en van daaruit te ontwikkelen: de Circumplex Team Scan (CTS) en de Circumplex Culture Scan (CCS).

Doel van deze sessie 

Wanneer we spreken over teamdynamiek of organisatiecultuur dan hebben we het over het werkelijke gedrag en de gedragsnormen die medewerkers stellen binnen de context van hun team of op het niveau van de organisatie. Deze sessie draait rond het in kaart brengen van dat gedrag en hoe je dit kunt beïnvloeden. Enkele voorbeelden van typische vragen die wij hierover krijgen:

 • Hoe kunnen we een tekort aan samenwerking (ieder voor zich, een wij-zij cultuur) bijsturen?
 • Hoe verhogen we de psychologische veiligheid binnen een afdeling of in onze organisatie waardoor mensen elkaar durven aanspreken (algemene open feedbackcultuur of heel concreet op bijvoorbeeld veiligheidsgedrag)?
 • Wat kun je doen aan een zwakke of juist te sterke leiderschapscultuur binnen een organisatie (gebrek aan leiderschap, durf en daadkracht of juist te autoritair en directief leiderschap)?
 • ….etc.

Doelgroep

 • HR managers
 • Specialisten in organisatieontwikkeling (OD)
 • Bedrijfsleiders en beleidsmakers
 • Teamleiders
 • Change managers
 • Opleidingsverantwoordelijken
 • Vennoten van Poolstok: PerCo is partner van Poolstok voor deze dienstverlening aan organisaties uit de publieke en social profit sector. Wie dus vennoot is van Poolstok en interesse heeft om PerCo te leren kennen is van harte welkom op deze MeetPerCo.

Inhoud

Tijdens deze sessie krijg je antwoorden op de volgende vragen:

 • Wat zegt de wetenschap over het belang van een sterke (organisatie)cultuur?
 • Wat zegt de wetenschap van het ontstaan, het nut en de dynamiek van een team?
 • Welke gevaar schuilt er achter ondoordachte teamsessies of cultuurmetingen?
 • Hoe werkt een CTS of CCS meting in de praktijk?
 • Hoe begeleidt PerCo teams in hun ontwikkeling naar een optimale teamwerking?
 • Hoe ondersteunt PerCo organisaties in het proces van cultuurmeting naar cultuurverandering?

Praktisch

Consulenten

Tom Speelman, Bart Van de Ven en Frank Rengelink verzorgen deze sessie namens het PerCo team.

Datum & Locatie

Donderdag 30 januari 2020 van 11u tot 15u te Predikheren, Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen (Zaal Mandela). Onthaal met koffie vanaf 10u30, we starten stipt om 11u. Op de middag voorzien we een broodjeslunch en we sluiten tijdig af met een netwerkmoment.

Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
www.predikheren.be

Vlot bereikbaar met openbaar vervoer (15 min van Mechelen Nekkerspoel)
Ondergrondse parking op 400 m (Parking Tinel)

Inlichtingen

Je deelname aan deze sessie is kosteloos. Wij beschouwen dit als een unieke gelegenheid om onze mensen te leren kennen en om onze kennis met je te delen. Indien je bent ingeschreven en last-minute niet aanwezig kan zijn, vragen we je vriendelijk om iemand uit je organisatie of netwerk jouw plaats te laten innemen. Bij een ‘no show’ zijn we genoodzaakt een fee door te rekenen van 30 euro p.p.

Inschrijven & contact

Schrijf je via onderstaand formulier in. Voor bijkomende inlichtingen kun je contact opnemen met onze collega Kamala leemans via kamala.leemans@perco.be.

.

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek