PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Info Contact

MeetPerCo Veiligheid: de menselijke factor

Context

MeetPerco is een reeks sessies waarin wij kennis delen met onze klanten en contacten over pertinente thema’s op het vlak van HR en development. In onze volgende sessie belichten we het themaarchitecture-blur-bright-1329061

Veiligheid: hoe de veiligheidscultuur aanpakken, hoe de ‘mindset’ van medewerkers veranderen en hoe mensen daadwerkelijk er toe brengen dat veiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid wordt?   

Ondanks goedbedoelde inspanningen van preventieadviseurs, veiligheidsdiensten en HR merken we in de praktijk dat verhoogde veiligheid al te vaak ‘op papier’ bestaat en niet echt leeft onder de medewerkers op de vloer. De echte uitdaging bestaat er dan ook in om het gedrag van mensen effectiefte veranderen, ervoor zorgen dat iedereen zich psychologisch veilig genoeg voelt om anderen aan te spreken over onveilig gedrag én dat medewerkers ook grenzen durven stellen als de productiedruk hoog ligt en er al ‘wat meer mogelijk’ is.

Doel van deze sessie 

Om veiligheidsgedrag duurzaam te veranderen, is meer nodig dan een mooie postercampagne of de zoveelste set nieuwe regels. PerCo gebruikt wetenschappelijk onderbouwde technieken die hun nut in de praktijk al bewezen hebben en die de grootst mogelijke kans bieden op blijvende gedrags- en cultuurveranderingen. Enkele van deze technieken zijn cognitief herstructureren, het veranderen van de subjectieve normen in een organisatie, psycho-educatie, self-convincingtechnieken, opbouwen van assertiviteit via technieken uit de gedragstherapie en het intrainen van het zogenaamde ‘promotive’ en ‘prohibitive’ voice. De experten van PerCo stellen tijdens een MeetPerCo hun inzichten voor aan (industriële) bedrijven die arbeidsongevallen willen voorkomen om menselijk leed te vermijden.

Praktisch

Consulenten

Bart Van de Ven & Tom Speelman

Datum & Locatie

Vrijdag 10 mei van 11u tot 15u in onze kantoren te Kontich, Kleine Meylstraat 4C. Onthaal met koffie vanaf 10u30, we starten stipt om 11u. Op de middag voorzien we een broodjeslunch en we sluiten tijdig af met een netwerkmoment.

Inlichtingen

Inschrijven kan je via onderstaand formulier. Voor bijkomende inlichtingen neem contact op met ons secretariaat op het nummer 03/235.02.92. Mailen kan via info@perco.be.

Prijs en ‘no show’

Uw deelname aan deze sessie is kosteloos. Wij beschouwen dit als een unieke gelegenheid om onze kennis met u te delen. Indien u bent ingeschreven en last-minute niet aanwezig kan zijn, vragen we u vriendelijk om iemand uit uw organisatie of netwerk uw plaats te laten innemen. Bij een ‘no show’ zijn we genoodzaakt een fee door te rekenen van €25 p.p.

.

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek