PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Mannen en vrouwen zijn niet gelijk!

De laatste twee jaar domineren politiek-correcte, maar wetenschappelijk onhoudbare meningen over mannen en vrouwen op het werk de media. Men gaat er blijkbaar collectief van uit dat loonverschillen, het glazen plafond of bereikte hiërarchisch niveau altijd het gevolg zijn van discriminatie. Let wel, discriminatie bestaat want de meeste organisaties en bedrijven werden door mannen gebouwd (vrouwen starten minder bedrijven) en daardoor zitten er in de ‘systemen’ typische mannelijke, competitieve elementen zoals individuele doelstellingen, de werknemer van de maand, individuele bonussen en zichtbare statussymbolen.

Maar er is veel meer aan de hand. Dat mannen en vrouwen door de evolutie met een andere psyche werden toebedeeld, wil men blijkbaar niet weten. In de puberteit gedragen jongens zich stoer en meisjes zijn extreem bekommerd om hun uiterlijk. En u, betrapt u er zich wel eens op dat u bij een meisje (of iemands dochter) eerder het uiterlijk beoordeelt (‘Hij heeft knappe dochters’) en bij jongens andere eigenschappen of competenties opmerkt (‘Zijn zoon is een knappe kop’)?

Er zijn letterlijk honderden verschillen tussen de seksen in het brein alleen al. Mannen en vrouwen hebben niet alleen verschillende seksuele strategieën (dat bewijzen herhaalde experimenten op universiteitscampussen ten overvloede), meisjes spelen ook minder ruw dan jongens, kiezen van nature ander speelgoed en hebben een voorkeur voor andere beroepen. Dit laatste zie je al bij de instroom in het middelbaar. Wetenschappelijk onderzoek met tests die beroepsvoorkeuren meten bevestigt dit. Alle inspanningen ten spijt om meisjes naar technische beroepen te lokken, zullen ze daar steeds een minderheid blijven. Als men ze forceert, dreigen ze ongelukkig en zelfs depressief te worden, net als volwassen vrouwen.

Vrouwen kiezen zelf instinctief vaak voor deeltijds werken– hoe meer keuzevrijheid, hoe vaker ze hiervoor kiezen (bijv. in Nederland en Zweden). Vrouwen die niet voor hun jonge kinderen kunnen zorgen, lijden daar psychologisch onder. En hoe sneller ze uit bevallingsverlof komen, hoe vatbaarder ze zijn voor depressie.

Voor bedrijven en organisaties lijkt wetenschappelijk onderzoek inderdaad aan te geven dat we beter meer vrouwen aan de top zouden hebben. Maar hun afwezigheid heeft meer met hun voorkeuren te maken dan met discriminatie.

Willen we onze biologische verschillen compleet negeren en willen we voor deze utopische droom mensen ziek maken? Dat we mannen en vrouwen perfect ‘gelijk willen maken’ is het gevolg van een compleet verkeerd uitgangspunt, het zogenaamde ‘Standard Social Science Model’ (SSSM). Dit gaat er kortweg van uit dat we zonder voorkeuren of instincten worden geboren (‘onbeschreven blad’) en dat we alles gewoon aangeleerd krijgen vanuit de omgeving (de zogenaamde ‘sociale roltheorie’ verklaart alle man-vrouw verschillen hieruit). Dit SSSM domineert nog steeds ons denken. Ondertussen staat nochtans vast dat we één van de soorten zijn met de meeste instincten en dat sekse specifieke voorkeuren overal voorkomen, ongeacht de cultuur.

Het is goed om sommige natuurlijke neigingen te compenseren, maar feit is dat we onze natuur niet helemaal naar onze hand kunnen zetten.  We moeten niet streven naar ‘gelijkheid’, maar naar gelijkwaardigheid. Ik pleit voor ‘gelijkheid in keuzevrijheid’ in plaats van ‘gelijkheid in resultaat’. Tijd ook dat we complementariteit van mannen en vrouwen omarmen. Op het werk kan men dan in de eerste plaats eens werk maken van het vervangen van systemen die onderlinge competitie stimuleren door systemen die samenwerken bevorderen.

Lees je graag het meer uitgebreide artikel (inclusief bronvermelding)? Klik dan hier!

 

gepost op 10-12-2013

Reageer

Verplicht

Verplicht (wordt niet getoond)

Optioneel

Verstuur

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek