PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Boek Rond Leiderschap – Patrick Vermeren

Nieuwe en uitgebreide editie van wat intussen een standaardwerk is geworden over het leiderschapsconcept. Na het verschijnen van een internationale (Engelstalige) uitgave is in deze nieuwe druk vooral het hoofdstuk over motivatie verder uitgewerkt. Nog steeds richt het boek zich tot leidinggevenden en HR-praktijkmensen die sterke interesse hebben in leiderschap en die een impact hebben op het beleid. Het boek is zowel een theoretisch als een praktisch naslagwerk, hier en daar weliswaar verrijkt met anekdotes, een persoonlijk verhaal of kritische bedenkingen.

ISBN 9789038222929

Wenst u één exemplaar? Klik dan hier voor één exemplaar via de uitgeverij.

Recensie van een kritische podcaster

“Prachtig boek! Nogal wat anders dan al die onzin van goeroe’s! Elke leider die zichzelf serieus neemt, zou dit boek moeten lezen! Het grote verschil is dat Patrick Vermeren niet arrogant zijn eigen vooringenomenheid uitschrijft. Daarentegen heeft Patrick Vermeren eerst 10 jaar lang de wetenschappelijke literatuur bestudeerd rond dit onderwerp en daar een begrijpelijke synthese van gemaakt. Het is geen echt gemakkelijk boek, het is dan ook niet bedoeld als vakantielectuur, maar wel als een degelijke handleiding voor leidinggevende mensen in organisaties die hun eigen job serieus nemen. (Een collega aan wie ik over dit boek sprak, zei me dat een goede leider intelligent genoeg zou moeten zijn om dit te kunnen verwerken, anders is hij te licht voor die verantwoordelijkheid.) Ik begrijp niet dat men in bedrijven snel naar goed wetenschappelijk materiaal grijpt als men een ontwikkelingsproject doet of als men in een nieuwe machine investeert, maar als het over leiderschap gaat, is het buikgevoel, of enkele bedenkelijke boeken van mensen die het gemaakt hebben. (Fooled by randomness?? ben ik nu aan het lezen)
Je kan duidelijk zien dat dit boek geschreven is door iemand die vertrouwd is met kritisch denken.” –  Jozef Van Giel

“Dit is een boek waar ik al lang op zit te wachten. Het biedt een erg gedetailleerd overzicht van de huidige stand van wetenschappelijk onderzoek rond leiderschap. Bovendien biedt het een overzichtelijke en praktische synthese die de complexiteit niet uit de weg gaat. Wat mij betreft een Bijbel voor iedereen die professioneel met leiderschap bezig is. Al zal de antidogmatische auteur dat laatste niet graag horen…” – Serge Ornelis

 

 

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek