PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Persoonlijkheid

Geen twee hetzelfde
Harris, Judith (Rich)
Een uiterst leesbaar boek, opgevat als een detectiveroman over wat onze persoonlijkheid bepaalt. Overerving van biologische eigenschappen en invloed van omgevingsfactoren geven een mix van invloeden, waardoor eeneiige tweelingen weliswaar hetzelfde genetisch materiaal hebben bij de conceptie, maar nog tijdens de zwangerschap van elkaar gaan verschillen. Hierdoor lijken ze niet alleen dubbel zo hard op elkaar dan ‘gewone’ kinderen uit hetzelfde gezin (+0,25) maar verschillen ze nog altijd enorm qua persoonlijkheid – gemeten met de BIG FIVE vragenlijsten (overeenkomst +0,50).

Het onbeschreven blad. Over de ontkenning van een aangeboren menselijke natuur.
Pinker, Steven
Hoogleraar Steven Pinker van het MIT neemt persoonlijkheid onder de loep en stelt vast dat we allesbehalve een onbeschreven blad zijn bij de geboorte. Bepaalde karaktertrekken en ons temperament worden in hoge mate bepaald door onze biologie.

Super Sense – waarom we in het bovennatuurlijke geloven
Hood, Bruce M.
De Britse hoogleraar psychologie Hood legt uit waarom de meeste mensen (bij)gelovig zijn, een beroep doen op het bovennatuurlijke en belang hechten aan allerlei symbolen. Hij laat zien hoe dit ontstaan is en hoe hardnekkig bijgeloof is.

The myth of the first three years
Bruer, John T.
Bruer is een breinwetenschapper die haarfijn uitlegt waarom de alom bekende en voor waar genomen hypothese, namelijk dat de eerste drie jaren bepalend zijn voor onze persoonlijkheid, niet klopt. Hij baseert zich daarvoor op modern wetenschappelijk onderzoek.

DARWIN voor Dames – over feminisme en evolutietheorie
Griet Vandermassen
Griet Vandermassen is filosofe en is postdoctoraal onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Genderstudies van de Universiteit Gent. Het centrale punt in dit boek is dat feminisme weliswaar een interessante beweging was en is, maar dat wetenschappelijk onderzoek niet mag gekleurd worden door feminisme. Het boek past in dit lijstje van aanbevolen boeken omdat het vooral in de laatste hoofdstukken een mooi overzicht biedt van de huidige kennis inzake man-vrouw verschillen. Dit is ook bijzonder relevant in het kader van werkomgevingen en leiderschap (bvb. hoe doen vrouwen het in een leidinggevende positie. Eens u zich door de eerste moeilijke hoofdstukken worstelt, wordt het boek stilaan een echte aanrader.

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek