PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Coaching en therapie

How to control your anger before it controls you?
Ellis, Albert
Boosheid in een ander perspectief: waarom het vanuit wetenschappelijk én psychologisch standpunt beter is je boosheid onder controle te krijgen.

Ik kan denken en voelen wat ik wil
Diekstra, René
Over de RET-methode, goede inleiding en goed mini-doeboek. Het boek is echter wat gedemodeerd omdat de auteur niet de laatste versie van de therapie beschrijft (REBT). De RET-methode is trouwens minder adequaat gebleken voor het behandelen van angst. Daarvoor is exposure in vivo, en in het bijzonder de graduele blootstelling, het meest effectief gebleken.

Inleiding in de gedragstherapie
Orlemans, Hans, Eelen, Paul, Hermans, Dirk
Een goed basisboek, gebruikt door (klinisch) psychologiestudenten die overwegen therapeut te worden.

Lessen in levenskunst
Van Craen, Wilfried
Meer een leesboek maar heel goede beschrijvingen van fouten in de informatieverwerking (vooraan) en ook over REBT (achteraan), verder vrij veel balast.

Moeten maakt Gek
Ellis, Albert & Backx, Wouter
Een zelfhulpboek van de uitvinder van RETTEN en REBT zelf.

Rational Emotive Behavioral Therapy – A therapist’s Guide.
Ellis, Albert & MacLaren, Catharine
Een van de laatste boeken van Albert Ellis waarbij hij de RET omdoopt naar REBT die hij plaatst onder de cognitieve gedragstherapieën. Vooral de aanpak rond boosheid heeft nog actualiteitswaarde. Een gemis blijft wel een protocol. De technieken worden in vrij losse flarden beschreven. Zo omschrijft hij de bekende techniek “exposure in vivo” als “in vivo desensitization” maar meldt hij niet hoe dit moet gebeuren (bvb op een graduele manier: vanaf situaties die weinig angst veroorzaken naar situaties die veel angst veroorzaken).

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek