PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Hoe de effectiviteit van een leiderschapstraining wetenschappelijk bewijzen?

Je neemt 3 gelijke groepen, van bv 100 leidinggevenden. Eén groep wordt getraind met een methode waarvan ondertussen is bewezen dat ze werkt, bv. Behavioral Modeling Training (de bewezen methode). Een tweede groep is de controlegroep, die helemaal geen training volgt en een derde groep train je met de Nieuwe Methode. Je laat de medewerkers van al deze mensen een wetenschappelijke vragenlijst over hun leidinggevenden invullen vooraleer de opleiding start. Deze medewerkers mogen ook niet op de hoogte worden gebracht of hun leidinggevenden al dan niet een opleiding volgen. Vervolgens start je de opleiding van de bewezen methode en van de Nieuwe Methode. Enkele maanden na het einde van het opleidingstraject, bv negen maanden later, neem je opnieuw de vragenlijst af bij de medewerkers, die nog steeds van niets weten over het opzet. De effectiviteit van de trainingen leid je af uit de twee afnames van de wetenschappelijke vragenlijst bij de medewerkers of uit andere elementen, zoals omzet, absenteïsme, klantentevredenheid. Als de Nieuwe Methode een verbetering laat zien tegenover de controlegroep, heb je meestal slechts een placebo-effect bereikt, wat bijna steeds het geval is bij om het even welke interventie (net als bij placebomedicijnen). Dit schrijven wetenschappers grotendeels toe aan de verhoogde aandacht voor het individu. Enkel wanneer de Nieuwe Methode even effectief blijkt of effectiever is dan de bewezen methode, is er sprake van een bewezen effectiviteit. (Bron: Rond Leiderschap – De brug tussen wetenschap en praktijk – uitgegeven door Academia Press)

gepost op 12-07-2012

Reageer

Verplicht

Verplicht (wordt niet getoond)

Optioneel

Verstuur

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek