PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Heeft een evidence based aanpak concreet effect tijdens een training?

Wat is evidence based eigenlijk?

Letterlijk vertaald betekent evidence based ‘gebaseerd op bewijzen’, met andere woorden: empirisch onderbouwd. Van heel veel zaken in het dagelijkse leven gaan we er vanzelfsprekend van uit dat hun werking en veiligheid grondig getest en beproefd zijn. Vliegtuigen en hun vliegwaardigheid, geneesmiddelen en hun klinische effectiviteit, voedseladditieven en hun veiligheid, … auto’s worden in crashproeven getest op veiligheid en resultaten worden gepubliceerd. Helaas maakt de hr-wereld nog hoofdzakelijk gebruik van modellen en werkwijzen, waarvan de effectiviteit nergens op afdoende manier werd aangetoond. Illustere modellen en werkwijzen zoals MBTI©, LIFO©, Maslow, Belbin, HBDI, LSII of enneagram zijn hier voorbeelden van.

Wat zijn de voordelen van evidence based werken?

Eerst en vooral stelt het gebruik van evidence based materiaal en methoden jou en ons in staat om betere beslissingen te nemen. In plaats van af te gaan op intuïtie of onbetrouwbare bronnen geven wetenschappelijke bevindingen de beste basis om beslissingen te nemen en aantoonbare en reproduceerbare resultaten te behalen.

Evidence based methoden en modellen zijn getest en hertest. Hun effectiviteit en deugdelijkheid zijn meermaals in verschillende omstandigheden aangetoond. Zo weet je dus dat het werkt.

Evidence based werken is ook op een ander vlak van groot belang. Door je op de empirie te baseren werk je immers ethischer, een argument dat voor (grote) organisaties steeds belangrijker wordt. Je doet eerlijke uitspraken tegen mensen, je bent voorzichtig met methodes of testen die het zelfbeeld negatief zouden kunnen beïnvloeden, enz… Als men aan het zelfbeeld en de carrière van mensen gaat sleutelen, moet dat gebeuren met degelijke en betrouwbare instrumenten.

Evidence based hrm is gewoonweg een veiliger, economischer en ethischer alternatief voor veel van zijn populaire concurrenten.

Behalve het feit dat onze trainers regelmatig verwijzen naar bronnen en achtergrondinformatie of verdere referenties bezorgen wanneer deelnemers daar interesse voor tonen, merken de deelnemers niets van de empirische basis van de gehanteerde methoden. Het is niet de bedoeling om van medewerkers academici te maken (dat zijn we trouwens zelf ook niet). Het is wel zo dat in bepaalde opleidingen, zoals de Masterclass Coaching, de zin in en methodes om kritisch te denken aangescherpt worden. Mensen gaan vaak uit van (onbewuste) vooronderstellingen. Een introductie op de valkuilen in ons denken en waar die valkuilen vandaan komen kan hen leren daar beter mee om te springen.

Waar de evidence based aanpak wel te voelen is, is in de resultaten. De inhoud, eventuele modellen en werkwijzen in een evidence based training hebben immers meermaals ‘de wetenschappelijke test doorstaan’ en staan garant voor een gedegen manier om mensen op te leiden en bieden de grootse garantie op het gewenste resultaat.

Mocht je hierna toch nog vragen hebben, neem gerust contact op. We leggen het jou graag nog even uit.

gepost op 02-10-2012

Reageer

Verplicht

Verplicht (wordt niet getoond)

Optioneel

Verstuur

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek