PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Geen twee hetzelfde – Harris, Judith (Rich)

We lezen regelmatig om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen. Sommige boeken vinden we de moeite waard en nemen we op in onze lijst van aanbevolen literatuur. Zo las Patrick Vermeren het boek van Judith Harris Geen twee hetzelfde. Hier lees je er alles over.

Een uiterst leesbaar boek, opgevat als een detectiveroman over wat onze persoonlijkheid bepaalt. Overerving van biologische eigenschappen en invloed van omgevingsfactoren geven een mix van invloeden, waardoor eeneiige tweelingen weliswaar hetzelfde genetisch materiaal hebben bij de conceptie, maar nog tijdens de zwangerschap van elkaar gaan verschillen. Hierdoor lijken ze niet alleen dubbel zo hard op elkaar dan ‘gewone’ kinderen uit hetzelfde gezin (+0,25) maar verschillen ze nog altijd enorm qua persoonlijkheid – gemeten met de BIG FIVE vragenlijsten (overeenkomst +0,50). We voorspellen wel dat u nu en dan zal slikken, vooral wanneer Judith Rich Harris aantoont dat de invloed van het gezinsleven zelf (waaronder opvoeding) de persoonlijkheid voor maximaal 2% kan bijsturen…

 

gepost op 29-10-2012

Reageer

Verplicht

Verplicht (wordt niet getoond)

Optioneel

Verstuur

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek