PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Faciliteren

Faciliteren van groepen betekent het begeleiden van een vergadering of workshop op dusdanige manier dat men de samenwerking en het resultaat “vergemakkelijkt” (= faciliteert). Bij een bedrijf als General Electric laat men al sinds de jaren 1980 werkgroepen begeleiden door een neutrale facilitator. Deze manier van werken werd vooral bekend door hun concept Work Out®.

Brainstormen in groep kan iedereen (?), maar beslissingen nemen in groep op een participatieve manier, dat is een veel moeilijker zaak. De meeste vergaderingen waar men met goede bedoelingen start, eindigen in oeverloze discussies en gaan uiteen zonder beslissing of een manager die zijn geduld verliest en “dan maar zelf de knoop door hakt”.

Vervolgens stellen deze managers dan maar dat “participatie niet werkt in de praktijk”, terwijl de oplossing eenvoudig is: met de gepaste structuur en dankzij gebruik te maken van goede tools en technieken is participatie best haalbaar!

PerCo biedt aan haar klanten naast een opleiding in facilitation eveneens aan om voor moeilijker dossiers zelf als facilitator op te treden voor u.

Het beste denken we nog u te kunnen inzage geven in onze aanpak op basis van een aantal gevalsbeschrijvingen.

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek