PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Video: Savannah Leadership in een complexe wereld

Op 25 november 2010 ging voor zo een 70-tal belangstellenden in de Zoo van Antwerpen een studiedag door over leiderschap. In de Darwinzaal (let op de toepasselijke naam) ging de eerste presentatie van start door één van de medezaakvoerders van PerCo bvba, Patrick Vermeren. Hij baseerde zijn presentatie op zijn twee recente boeken: “Rond Leiderschap. De brug tussen wetenschap en praktijk.” en “Anders Leiden”. Net als professor Mark van Vugt pleit hij – op basis van overweldigend wetenschappelijk onderzoek – dat charismatisch en participatief leiderschap de beste kansen bieden om welzijn én productiviteit te verbeteren. Een goede leider staat immers binnen de groep… Patrick Vermeren legt uit wat er fout is met de huidige manier van leidinggeven in organisaties, bedrijven, scholen… De evolutie van ons brein maakt dat we uiterst sociale zoogdieren zijn die houden van gelijkheid. Gelijkheid zorgt ook voor betere productiviteit. Welzijn en productiviteit gaan wel degelijk samen, maar om dit te bereiken moeten we ons denken over leiderschap en heel wat managementpraktijken in het bijzonder bijstellen.

Hoe ziet goed leiderschap er uit in de huidige complexe wereld? from Patrick Vermeren on Vimeo.

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek