PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

20 oktober 2011: studiedag over motivatie: “De lol is eraf”

9:00-18:00
Brouwerij LAMOT Mechelen

Noteer alvast deze datum in je agenda!
Onze jaarlijkse studiedag heeft dit jaar “Motivatie” als centrale thema.

Waarom deze studiedag?
De onstuitbare hang naar controle bij de bedrijfsleiding  heeft een destructieve impact op medewerkers. KPI’s, evaluaties, leanmanagement en talloze andere methoden en systemen verhogen de druk en maakt mensen en hun motivatie kapot. Waarom doen we dit? Hoe lang denken we dit nog vol te houden? Kan het anders? Het moet anders!

Wat mag je verwachten?
Hoe verhoog je de motivatie van je medewerkers en de resultaten van je organisatie? Tijdens zes verschillende sessies reiken we concrete antwoorden aan. We creëren ook ruimte om in discussie te gaan en ervaringen uit te wisselen. Het wordt een boeiende dag boordevol praktische toepassingen en wetenschappelijke inzichten. Lees, overtuig jezelf en schrijf je in!

PROGRAMMA: 2 topsprekers mét inhoud:
MAX WILDSCHUT auteur van DARWIN VOOR MANAGERS
Veel managers geven leiding alsof ze de directeur zijn van een ouderwetse dierentuin. De hokken zijn klein en de dieren vervelen zich te pletter. Zoals in moderne organisaties die gesmeerd werken, maar waar de inzet van mensen tegenvalt. Max Wildschut vertelt je hoe dit komt – en wat je eraan kunt doen. Honderdvijftig jaar na Charles Darwin en zijn evolutietheorie dringt het besef door dat het beter is rekening te houden met de natuurlijke behoeften van je medewerkers. Psycholoog en adviseur Wildschut laat zien hoe je meer uit je mensen kunt halen. Gewoon, door er rekening mee te houden dat het homo sapiens zijn, net als jezelf.

KILIAN WAWOE auteur van BONUS
Tien jaar lang was Kilian Wawoe als senior personeelsmanager werkzaam voor ABN-AMRO. Hij maakte de vette jaren in de bankwereld mee en daarmee de jaren van eindeloos stijgende bonussen. Hij was zelf verantwoordelijk voor het uitdelen van bonussen. Hij zat in het hart van het systeem. Wawoe begon een onderzoek naar de werking van bonussen en constateerde dat ze vaak onjuiste prikkels geven. Ze zetten medewerkers van een bedrijf niet aan tot betere prestaties. Integendeel, de kwantiteit van hun prestaties neemt toe, maar de kwaliteit neemt juist af. Onlangs verliet hij de bank uit onvrede met de bonuscultuur, waaraan ondanks de kredietcrisis geen einde is gekomen. Bonussen zouden afgeschaft moeten worden, is zijn conclusie.

4 DYNAMISCHE WORKSHOPS

ZEVER IN PAKSKES – Patrick Vermeren en Tom Speelman
STOP met wortels voorhouden, over kolen lopen, tsjakááá roepen, Maslow uitleggen of naar het gehinnik van paarden luisteren om mensen te motiveren. Het helpt allemaal niets, empirisch onderzoek heeft dat aangetoond. Het fenomeen motivatie is ondertussen lang en breed door de wetenschap onderzocht. We leggen je uit hoe logisch het proces van motivatie dan wel in elkaar zit en we delen onze kennis over de methoden waarmee je je eigen motivatie én die van anderen duurzaam kunt verhogen.

 
KLOOTZAK! – Johan Snellinckx
Autoritair en wantrouwend leiderschap wegen zwaar op de motivatie van medewerkers. Iedereen wil een baas die inspireert en het beste in je boven haalt. Een sessie over dominante leiders, wat hen prikkelt en hoe je ze kunt aanzetten tot charismatisch leiderschap.
GOESTING?
Wil je aan de slag met motivatie? Mis je nog die tips en tricks? In deze afsluitende plenaire sessie bekijken we samen met alle deelnemers hoe je zaken vanuit deze studiedag direct kunt toepassen in allerlei praktijksituaties op het werk en… thuis.
SCHRIJF JE IN:
Het inschrijvingsbedrag voor de studiedag DE LOL IS ERAF bedraagt 500 euro excl. BTW. Klik hier om het aanmeldingsformulier in te vullen. Je ontvangt een bevestigingsmail met alle praktische info. Een factuur wordt aansluitend opgestuurd. Door je aan te melden ga je akkoord met de aanmeldings- en annulatievoorwaarden die je terugvindt op het inschrijvingsformulier.

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek