PerCo is een Human Resources dienstverlener. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies, kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Contact Aanbod

Beloofde beloningen die uitblijven zijn nefast voor de motivatie én de prestaties

Wanneer zijn mensen tevreden? Wat motiveert ons? Een belangrijke veronderstelling van de expectancy-valuetheorie is dat mensen tevreden zijn als ze hun doelstellingen effectief bereiken. Deze theorie stelt dat mensen gemotiveerd zijn wanneer ze het gevoel hebben dat ze hun doelen kunnen bereiken en ze denken dat ze over de benodigde capaciteiten beschikken. Maar deze theorie keek alleen naar het wat (het doel op zich) en niet naar de inhoud of de oorsprong van het doel (motivatie). Onderzoek op basis van de zogenaamde ZelfDeterminatieTheorie (ZDT, Deci, Ryan en Vansteenkiste) toonde aan dat dit niet noodzakelijk zo is. Wanneer mensen zich gecontroleerd voelen door derden, of niet innerlijk overtuigd zijn van het nut van een doel, dan leidde het bereiken van dit doel niet tot de veronderstelde gevoelens van satisfactie. Als men op basis van de expectancy-valuetheorie extra financiële beloningen in het vooruitzicht stelt, kan deze praktijk bovendien een soort terugslageffect hebben. Onderzoekers naar ZDT stelden namelijk vast dat wanneer deze beloningen nadien uitblijven, de prestaties en volharding zienderogen achteruitgingen.

Interessant is ook ander onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van medische beeldvorming met fMRI . Als mensen een kleinere beloning krijgen dan de vooropgestelde beloning, dan licht het hersencircuit dat gepaard gaat met gevoelens van verlies op. Met andere woorden, wordt iemand een potentiële bonus van 5.000 euro in het vooruitzicht gesteld, maar haalt deze persoon maar 3.500 euro omdat de doelstellingen niet werden gehaald, dan ervaart deze mens dit als een verlies!

Bron: Rond Leiderschap pag 354 – geschreven door Patrick Vermeren – uitgegeven door Academia Press

 

gepost op 29-10-2012

Reageer

Verplicht

Verplicht (wordt niet getoond)

Optioneel

Verstuur

Laatste Blog Posts

Volg PerCo

// Gegarandeerd altijd met een sterke inhoud. Schrijf u nu in! //

Verstuur
Contacteer ons

+32 (0)3 235 02 92
info@perco.be
Kleine Meylstraat 4C
B – 2550 Kontich

Over PerCo

PerCo is een dienstverlener inzake Human Resources. Tot onze activiteiten behoren beleidsadvies kwaliteitsvolle opleidings- en coachingstrajecten (zowel aan individuen als groepen) en het faciliteren van werkgroepen en workshops.

Zoek

Zoek